CMG Landscape Architecture Offices

img-1461img-1100img-1081img-1086img-1112img-1095img-1111img-1183img-1106img-1085img-1090img-1092img-1070img-1094img-1181img-1105img-1101img-1104img-1088img-1097

With adaptive re-use in mind, a San Francisco based Landscape Architecture firm found a SOMA warehouse to expand their offices and create new corporate headquarters. Approached as a DESIGN|BUILD project Z|dV began by bead-blasting the interior envelope then inserted new modern elements to create the open, flexible and non-hierarchical office  environment. A highly visible and large kitchen was placed at the storefront windows with new roll-up doors, for everyday employee gathering or more formal corporate functions. Other functions define the perimeter of the space are new, large conference rooms and two person “phone booths”, multi-function meeting areas as well as extensive materials library. Detailing and materials are simple and neutral and perimeter walls become project pin-up surface to provide character, color and texture in an organic way.

Architecture and Design: Jim Zack, Colleen Paz, Andy Drake

Lighting Design: Weller Design Architectural Lighting

Photography: Kelly Duggan

 


img-1461img-1100img-1081img-1086img-1112img-1095img-1111img-1183img-1106img-1085img-1090img-1092img-1070img-1094img-1181img-1105img-1101img-1104img-1088img-1097