Chattanooga A+B

Architect-led DesignBuild + Developer + Landscape

Custom Multi-Family Residential
San Francisco, California

A dramatic central steel-and-glass stair atrium floods the interiors with natural light inside each of these side-by-side townhouses.

​Dividing these two adjacent residences, a subtly-angled wall running from front to back is the central architectural gesture in this Noe Valley ground-up building. The design takes full benefit of the property’s up-sloping rear lot with access to the terraced yard by all levels of both units—bringing in copious natural light and contributing to an indoor/outdoor feel throughout.

The dynamic plan and section create lively, clearly organized, rational spaces for each 2,400 sq. ft. unit, with half and full levels opening the interior for a heightened sense of space and strong visual connections between programmatic areas. The high ceilings and full-width main floor of Chattanooga A makes for an especially impressive and unexpected entrance.

ZdV Project Team:

Architecture Team:
Lise de Vito, Jim Zack, Greg Klosowski
Contractor | Build Team:
Zack | de Vito
Structural Engineer:
Double D Engineering
Lighting Design:
Lise de Vito
Landscape design:
Lise de Vito
Photography:
Massamiliano Bolzonella

Zack | de Vito,  est. 1991
156 South Park, San Francisco, CA 94107

415.495.7889
Email ZdV

© 2020 Zack de Vito Inc., All Rights Reserved